چه زمانی به روانپزشک مراجعه کنیم



تاریخ انتشار : 1400/04/08 08:15
نویسنده : دکتر سیروس جهانگیری؛ روانپزشک و روان درمانگر


با وجود شیوع بالای اختلالات روانی و مشکلات همراه با آن در حدود یک پنجم جمعیت جامعه هنوز هم مراجعه برای درمان به صورت تابو و انگ در برخی افراد شمرده می شود و عدم مراجعه به هنگام و دریافت خدمات درمانی باعث وخیم تر شدن مشکلات و کند شدن روند بهبودی می شود. در این مقاله به نکاتی اشاره می شود تا بتوان به عنوان یک فرد عادی نشانه های اختلال روانی در خود و آشنایان را جستجو کرده و نیاز به درمان را تشخیص داد....
بیماری روانی برای بسیاری عبارتی ترسناک است و متاسفانه با انگ همراه می شود. اختلالات روانی شیوع بالایی دارند و حدود یک پنجم افراد جامعه اشکالی از اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و دوقطبی را تجربه می کنند. علل متعددی برای این اختلالات وجود دارد که از آن جمله می توان به استرس و عدم تعادل شیمیایی بدن اشاره کرد. با بررسی های روانپزشکی می توان مشکلات و اختلالات روانی را شناسایی، علت یابی و درمان کرد.
بسیاری از افرادیکه اختلالات روانی دارند به علت ناامیدی و عدم اطمینان از اینکه به کجا مراجعه کنند، به دنبال درمان نمی روند. تشخیص زمان نیاز به درمان روانپزشکی اهمیت دارد و علائم متعددی وجود دارند که ارزیابی روانپزشکی را ضروری می سازند. این علائم را در زیر آورده ایم تا اگر در خود یا یکی از عزیزانتان مشاهده کردید، در پی درمان آن بر آیید. درمان در اوایل ابتلا با بهبودی و سهولت بیشتری همراه است.

روانپزشک
عدم توانایی کنترل احساسات
همه انسان ها لحظات غم، عصبانیت و تحریک پذیری را تجربه می کنند، اینها احساسات طبیعی زندگی هستند ولی اگر شدت این احساسات به گونه ای خارج از کنترل و مدیریت فرد باشند، باید به روانپزشک مراجعه کند. یادگیری مدیریت موثر احساسات می تواند از بروز موقعیت های بد جلوگیری کند.

تغییرات الگوی خواب
کیفیت خواب می تواند به سلامت روان فرد اشاره داشته باشد. افراد دچار اختلالات روانی در به خواب رفتن مشکل دارند، عده ای خیلی زود بیدار می شوند یا بارها در طی شب از خواب می پرند. این افراد معمولا زمان کمی را به خواب عمیق می گذرانند. متاسفانه نداشتن خواب عمیق باعث سخت تر شدن سازگاری با اختلال روانی می شود. فرد وارد چرخه معیوب مداومی می گردد.

استفاده از مواد مخدر و الکل
افراد دچار اختلالات روانی به مصرف مواد مخدر و الکل روی می آورند تا شاید حالشان بهتر شود. این کار به نظر آنها به آرامش و کنار آمدن با استرس کمک می کند ولی اگر این مواد و الکل به صورت مرتب مصرف شود و بدون کمک مواد و الکل فرد احساس خوشایندی نداشته باشد، علامت خطر محسوب می شود.

تغییرات عملکرد در مدرسه و محل کار
یکی از علائم نشان دهنده نیاز به کمک روانپزشکی غیبت های مکرر نوجوانان از کلاس درس است. در مورد بزرگسالانی که به انجام به موقع کارهای محوله تا زمان تعیین شده پایبند نیستند و تمرکز بر وظایف کاری را دشوار می دانند، هم صدق می کند.

دوری از موقعیت های اجتماعی
کسی که از افسردگی رنج می برد یا به شدت مضطرب است از شرکت در مراسم و جمع اجتناب می کند. این اجتناب می تواند به ناتوانی فرد در کنترل احساسات و دشواری ارتباط با دیگران مربوط باشد.

بیماری های جسمانی بدون دلیل مشخص
سلامت روانی و جسمانی با هم ارتباط دارند. یکی از علائم نیاز به مداخله روانپزشکی داشتن مشکلات جسمانی بدون دلیل مشخص است. از جمله این علائم می توان به درد معده، سردرد و دردهای استخوانی مبهم اشاره کرد.

اضطراب بیش از حد، نگرانی و غم بیش از حد
وقتی کسی به شدت احساس غمگینی می کند و مدام نگران است و دل آشوبه دارد، مداخله روانپزشکی لازم است. در صورت بوجود آمدن افکار خودکشی در فرد باید به روانپزشک مراجعه شود.

کابوس های مکرر شبانه یا اوقات تلخی
یکی از علائم نشان دهنده نیاز یک کودک به روانپزشک داشتن کابوس های شبانه و عدم توانایی حفظ خلق و خو در یک حالت متعادل است. برای کودکان صحبت در مورد احساسات دشوار است و معمولا احساس خود را با رفتار نشان می دهند.

از کمک خواستن نترسید
کمک خواستن برای مشکلات و اختلالات روان چیزی نیست که باعث شرمندگی باشد. برای مشکلات روانی راه های درمان متعددی وجود دارند و روانپزشک می تواند بر اساس ارزیابی روانی جامع به شما بهترین راه را پیشنهاد کند.

برگرفته از مقاله ?What are the signs that a person should see a psychiatrist

تهیه و تنظیم: دکتر سیروس جهانگیری/ روانپزشک و روان درمانگر

ترجمه: ملیحه زاهدی راد





در دسته روانپزشکی

#چه زمانی به روانپزشک مراجعه کنیم #روانپزشک #روانپزشک تهران #بهترین روانپزشک تهران #روانپزشک خوب در تهران #روانپزشکی #روانپزشک خوب #یه روانپزشک خوب میخوام #دکتر روانپزشک خوب در تهران



ارسال نظرات









نظرات